miércoles, 18 de abril de 2012

ABRIL, MES DELS LLIBRES I LA LECTURA

Com tots els anys, aquest mes d'abril és un mes carregat d'activitats a la biblioteca per poder celebrar totes les efemèrides al voltant dels llibres i la lectura que es commemoren en aquest mes. Bé siga el 2 d'abril "Dia del Llibre Infantil", be siga el 23 d'abril "Dia del Llibre".
A l'any 1930 la Conferència General de l'UNESCO escollia aquesta data per homenatjar mundialment al llibre i als seus autors, i animar, sobretot als més joves, a descobrir el plaer per la lectura. El 23 d'abril de 1916 morien Cervantes i Shakespeare, aquesta fou la causa principal per escollir aquesta data per celebrar EL DIA DEL LLIBRE. Però també, un 23 d'abril, van nàixer, o morir, altres coneguts autors com Vladimir Nabokov, Josep Pla, Maurice Druon o Manuel Mejía Vallejo

Per això a principi de mes celebrarem el Dia del llibre infantil amb el conte de Hans Christian Andersen "El vestit nou de l'emperador"; hem acollit l'exposició d'Intervida "Els drets de les xiquetes i els xiquets" durant tot el mes i aquesta setmana que s'apropa la festivitat del "Dia del llibre" tenim unes altres activitats més.

Modest Sanfèlix, dins de les ja habituals exposicions temporals que ens apropa mensualment, ens ha portat dos exposicions al voltant dels llibre i la lectura.

Per una banda una sobre la destrucció de llibres i biblioteques basant-se en el llibre "Historia Universal de la destrucción de libros: de las tablillas sumerias a la guerra de Irak" de Fernando Báez i en articles publicats al periòdic al voltant de la destrucció de llibres i biblioteques en guerres.


Per altra banda ens ha portat unes làmines del llibre "Alfabetos ornamentales a traves de los tiempos" de Pat Russell, on podem veure diferents tipografies i el canvi de les mateixes al llarg del temps.



















A més, el Divendres 2 d'abril, contarem a l'Hora del Conte la fabula "La liebre y el gran genio del bosque" del llibre "El Arbol de la Palabra" que forma part de l'exposició dels Drets dels Infants.
I per la vesprada, a les 20 hores, tindrem El Club de Lectura on comentarem el llibre "Diari d'Anna Frank" i celebrarem el 7é aniversari de la creació del Club de Lectura Gata.

La propera setmana, el dia 25 d'abril, realitzarem la sessió d'Animació a la Lectura amb els alumnes d'ESO que acudiran a la Biblioteca per participar del projecte "IMAGINA" que portarà endavant la companyia Globus Teatre.

No hay comentarios: