miércoles, 23 de mayo de 2012

Aladino al Club de Lectura




El proper divendres 25 de maig tenim una nova cita amb el Club de Lectura. A les 20 hores a la Biblioteca comentarem el relat extret de Les mil i una nits anomenat "Aladino i la lampara meravellosa".
Com que llegir la història de les mil i una nits sencera en un mes per poder-lo comentar en el Club de Lectura era un poc massa, varem decidir que elegiríem una de les històries que Scheherezade li conta al sultà  Shahriar i l'elegida fou aquesta.

El conte sorprèn perquè estem acostumats a escoltar-lo contat per a xiquets i en aquest llibre està destinat a una lectura adulta, i aquesta està repleta de matisos que la fan molt agradable. Una meravellosa història, escrita amb tal sensualitat, ritme i lírica que fan que, sense adonar-te’n,visques un munt d’aventures i situacions inimaginables.

La història és al voltant d'un jove pobre que és reclutat per un bruixot perquè li recuperi una llàntia màgica dins d'una cova plena de trampes i perills. Li dóna com a ajuda un anell màgic. Aladí comença la cerca de la llàntia però queda atrapat dins la cova. Sense voler, frega l'anell i fa aparèixer un geni, que l'ajuda a sortir amb la llàntia. Aquesta llàntia conté un altre geni més poderós, que torna a Aladí ric i li permet casar-se amb la princesa.
El bruixot, però, no vol renunciar als seus propòsits i enganya la dona d'Aladí perquè li doni la llàntia. Amb la màgia del geni, trasllada el palau al seu país, des d'on vol regnar despòticament. Aladí usa l'anell i el geni menor per recuperar la seva llar i viure en pau amb la seva estimada


No hay comentarios: