jueves, 10 de abril de 2014

Hora del conte: On Viuen els monstres

Divendres 11 d'abril a les 12 hores, i com tots els divendres, tenim una nova sessió de l'Hora del Conte a la Biblioteca de Gata.
El conte d'aquest divendres és un clàssic de la literatura infantil i, Allà on viuen els monstres, escrit i il·lustrat per Maurice Sendak l'any 1963.
Va guanyar premis i reconeixements literaris per aquest títol, al mateix temps que generava polèmica per la manera directa de tractar el tema dels monstres, fins aleshores tabú, i la imaginació infantil.
Això no és cap conte de fades. Això és un conte d’enfrontament entre  la realitat i el somni.
Un conte on és possible conéixer com utilitzar la imaginació per experimentar un alleujament  del món real i on ens diu com, amb la fantasia, podem ajudar als nens a fer-se grans.
Aquest conte parla de la família, la tranquil·litat, la valentia i parla sobre com desfogar-se. En aquest conte, el món dels monstres, té un enfoque humorístic, amb agosarament i molta dosi d’autocontrol.
Els monstres són la manera de posar amb imatges els problemes i pors quotidianes infantils i els petits poden aprendre a controlar-los mitjançant els contes.
Aquest cas és molt útil perquè els monstres es presenten aïllats, són llunyans en el temps i l’espai i en Max ens demostra que és possible dominar-los.
Fins i tot, arriben a tenir sentiments i ser divertits.
A l'any 2009 aquesta història fou portada al cinema vos recomanem aquesta pel·lícula per a tots els xiquets i vos deixem l'enllaç a la web de la pel·lícula on podreu vorer el tràiler i molta més informació.
Web pel·lícula Donde viven los monstruos

Tot aquell qui vinga divendres al conte gaudirà de la projecció de la història i de les imatges del conte.
Compartim amb vosaltres el vídeo que mostrarem als xiquets per si voleu anar treballant amb ell.


No hay comentarios: