jueves, 26 de marzo de 2015

DIJOUS 2 D'ABRIL CELEBREM EL DIA DEL LLIBRE INFANTIL EN LA BIBLIOTECA A LES 11 DEL MATÍ

DIA 2 D'ABRIL, DIA INTERNACIONAL DEL LLIBRE INFANTIL I JUVENIL
L'Associació Internacional del Llibre Infantil i Juvenil(IBBY) va proposar el 2 d'abril per a commemorar el naixement de Hans Christian Andersen, l'escriptor danés més conegut i popular arreu del món.El 2 d'abril se celebra des del 1965 en més de cinquanta-huit estats.
Andersen era fill d'una família molt pobra d'Odense, una ciutat de Dinamarca. Son pare era sabater i sa mare bugadera. El pare l'adorava i li va transmetre la passió pel teatre. Fins i tot, li va fbricar un teatret u uns titelles.Quant son pare ma morir i sa mare es va casar per segona vegada, Hans va deixar d'anar a l'escola i, després, es va traslladar a viure a Copenhaguen, la capital danesa. Volgué convertir-se en actor i cantant d'òpera, però el van tractar de boig i el van rebutjar.
La seua primera publicació va ser un poema anomenat El xiquet moribund. a més de novel.les, poesia i teatre, va escriure llibres que contaven les seues experiències en els diversos països que conegué al llarg de deu anys de viatges continuats.
A hores d'ara, a Hans Christian Andersen, tothom el coneix, sobretot, pels contes infantils que va escriure, alguns inspirats en rondalles i llegendes de la seua terra, però la majoria inventats i caracteritzats per una gran imaginació, humor i sensibilitat. En total publicà més de cent cinquanta contes per a infants, entre els quals podem destacar L'aneguet lleig, El vestit nou de l'emperador, La sireneta, El soldadet de plom o la reina de les neus.

No hay comentarios: