lunes, 28 de diciembre de 2015

El robatori de Benimassot

El divendres 18 de desembre Manel Arcos vingué a la Biblioteca de Gata a parlar-nos i contar-nos bona cosa d'anècdotes del seu llibre "El robatori de Benimassot"
Històries de bandolers de la Marina és el que li agrada contar a Manel i amb aquest cas conta el succeït de Benimassot. Els lladres, una quadrilla de trenta-quatre roders comandada per Josep de la tona de Pedreguer aprofitaren quan tots els veïns del poble estaven en missa,de matinada l'últim diumenge del mes de febrer de 1874, per entrar en l'església i mantenir allí segrestats als hòmens i dones del poble mentre anaven furtant en les cases dels rics de Benimassot. Mai abans s'havia dut a terme un robatori tan singular en el País Valencià.

L'autor del llibre ens delectà amb mil i una anècdotes i curiositats al voltant del robatori dels 55000 reals que aconseguiren de botí els roders de la Marina. Com ho prepararen, que feren després i que passà amb els diners del botí... tot això i més ens tingué bocabadats a tot el públic escoltant a Manel Arcos.



Pepa Signes, Regidora de l'Ajuntament de Gata de Gorgos, acompanyà i presentà a l'escriptor i la seva trajectòria a tots els assistents.



No hay comentarios: