martes, 19 de abril de 2016

Nova exposició pel mes d'abril

Aquesta setmana que celebrem el Dia del Llibre la biblioteca ja està engalanant-se, i és per això què el nostre amic i col·laborador, Modest Sanfèlix del Departament de Plàstica de l'IES Matemàtic Vicent Caselles Costa de Gata, ens ha dut una nova exposició.



Aquesta exposició ens mostra una obra concreta de l'autor Miguel Calatayud, qui treballa les imatges amb l'objectiu de potenciar i magnificar sempre la narració amb l'ajuda d'una sèrie de recursos que seran habituals en la seva carrera. Advoca pel treball fet a mà i els efectes de llum sobre el paper creats mitjançant aquesta tècnica pictòrica converteixen el color en el protagonista fonamental de les seves il·lustracions, que combina amb altres recursos com l'acurada composició i el peculiar ús de la perspectiva i les desproporcions humanes.

Aquesta obra que tenim exposada, EL PEU FREGIT, publicada el 1997, va guanyar el Premi del Saló del Còmic de Barcelona. És un recull d'auques, estampes, apunts, col·loquis, notícies i historietes al voltant de les aventures de Jaume Josep Gaieta Alfons, més conegut com "El Barbut", celebre bandoler alacantí.



Segons ens explica l'autor en la contraportada del llibre, es tracta d'un Western-Espardenya, on el Riu Segura substitueix al Rio Grande. Mostra una societat en procés de transformació i un rei que sembla dedicat exclusivament a realitzar entrades triomfals a Madrid. En aquesta història del segle XIX, protagonitzada pel proscrit alacantí Jaume, ja apareix una actitud constant, clau de tota la delinqüència organitzada d'origen mediterrani: deixar el rosari per agafar la pistola.

Vos recomanem visitar la mostra i llegir i gaudir de les il·lustracions i la història que ens brinda Calatayud.

No hay comentarios: