lunes, 26 de septiembre de 2016

Presentació del llibre "Un viaje a Filipinas"

El dijous 22 de setembre a les 19:30 hores a la Biblioteca de Gata tingué lloc la Presentació del singular  llibre "Un viaje a Filipinas" de Josep Joaquim Bonet i Serra.


 En l'acte de presentació participaren Vicent Ortuño, Emilio Soler i Joan Borja; tots tres ens aproparen la història del llibre, de com arribà a publicar-se i quin context històric té aquest llibre.


Es tracta d'una reedició del manuscrit en facsímil on un veí d'Ondara relatava les seves peripècies a l'illa quan feia el servei militar a finals del segle XIX.
És una mena de dietari on explica exactament i amb unes il·lustracions extraordinàries el viatge que Josep Joaquim Bonet i Serra realitzà a Filipines entre 1889 i 1891, uns anys abans de la declaració d'independència de les illes.
La història de com arribà a publicar-se aquest llibre no és menys extraordinària que el seu contingut i Vicent Ortuño ens relatà com un veí d'Ondara va vorer que treien, d'una casa que estaven arreglant, un carretó ple de llibres per tirar i va demanar poder quedar-se'n un i aquest fou el que agafà i rescatà de la brossa sense saber tan sols de què es tractava.





No hay comentarios: