miércoles, 18 de mayo de 2011

CLUB LECTURA GATA



L'Ambició d'Aleix, apareguda per primera vegada en 1960 amb algunes supressions obligades per al censura de l'època, és la primera, i ja magnífica, mostra del món narratiu que Enric Valor ha anat construint al llarg dels anys. Un món narratiu sòlid, lluny de les fugisseres modes literàries, emparentat amb els dels grans de la novel·lística europea del segle XIX, que com ells van fer, ens obri la memòria i ens apropa a la realitat de la societat que ens ha conformat.



Les vivències d'un jove en el seu despertar a la vida enfront de les primeres urgències punyents de l'amor, dins el context social i moral tancat d'un poble de les comarques del sud del País Valencià a començaments del segle XX, dóna peu a Valor per a transmetre'ns en aquesta novel·la -publicada en la seva versió completa i com a llibre independent- una visió justa i lúcida de l'ambient en què es desenvoluparen aquells anys decisius de la nostra història recent.


El proper divendres dia 27 de maig a les 8 de la vesprada parlarem d'aquest llibre, ja que aquest any es celebra el Centenari d'ENRIC VALOR, i en la biblioteca ho celebrem.

No hay comentarios: