jueves, 20 de febrero de 2014

Il·lustracions d'Enric Solbes

Des de hui podeu trobar a la Biblioteca de Gata una mostra de les il·lustracions del dissenyador i il·lustrador Enric Solbes que ens ha dut Modest Sanfélix.



Joan Carles Girbés, editor a l'editorial Bromera i company de treball d'Enric, el descriu com "El geni discret" en la columna d'opinió al diari El Pais després de la seva mort l'any 2009.
Enric Solbes, el genio discreto



Enric Solbe (1960-2009) pintor, dissenyador i il·lustrador alcoià estudià Belles Arts a València i col·laborà amb l'Editorial Bromera il·lustrant moltíssims dels seus llibres des dels seus inicis, a més de realitzar cartells i campanyes de foment lector per l'editorial, sent responsable de la imatge gràfica d'aquesta editorial.
Entre els reconeixements als seus treballs trobem Premis de Pintura a Pego, Sueca, Algemesí... així com els Premis del Ministeri de Cultura als millors llibres editats l'any 1991 per La impremta valenciana i Les vistes valencianes de Antonie; i els de la Generalitat Valenciana per València, veïns i visitants (1999), Espais Naturals. Terres interiors valencianes (2001), Valencia-cinema (2001) y Almansa 1707, després de la batalla (2007).
Amb el llibre Rondalles Valencianes de Josep Franco va obtenir el Premi de la Generalitat Valenciana al Llibre en valencià millor il·lustrat 2008-2009.


La seva il·lustració es reconeix molt prompte pels colors i imatges que sempre utilitza i l'identifiquen.
A la Biblioteca de Gata podreu trobar un bon grapat de llibres il·lustrats per ell.
Servisca aquesta mostra com a homenatge a un gran artista involucrat amb el foment lector i amb el món de la literatura infantil i juvenil.

No hay comentarios: