lunes, 3 de febrero de 2014

La Biblioteca comença l'Animació Lectora

Des de la Biblioteca de Gata tenim especial interés en el foment lector i en fer atractiva la lectura, és per això que tots els anys organitzem unes sessions d'animació lectora amb els xiquets i xiquetes del CEIP Santíssim Crist de Gata.

Durant tot el mes de febrer aniran passant per la biblioteca totes les classes del col·legi en sessions d'una hora de durada cadascuna.

La Direcció General del llibre, arxius i biblioteques ens ha enviat l'exposició "TRIA EL TEU I LLIG", una mostra itinerant que forma part de la campanya amb la qual la Generalitat pretén fomentar l'hàbit lector.
La mostra fa un recorregut mitjançant panells educatius explicant les diferents possibilitats que ofereix la lectura. A més, dóna suggeriments i recomanacions per contagiar el gust per la lectura en l'àmbit familiar i per totes les edats. També pretén apropar les noves maneres de llegir que existeixen actualment amb les noves tecnologies.


És, doncs, al voltant d'aquesta exposició que treballem el foment lector amb els xiquets i xiquetes en les sessions d'animació que estem realitzant.
Primerament realitzen una visita guiada per la Biblioteca i coneixen de primera mà tot allò que els pot oferir, tot seguit visiten l'exposició per continuar, en la secció infantil de la Biblioteca, amb unes fitxes relacionades amb la lectura i el llibre.


Amb els més menuts realitzem uns jocs per reforçar les normes d'ús i comportament en la Biblioteca i gaudeixen d'un conte en dos formats, en llibre i audiovisual.


I per als més majors els tenim preparat un joc de preguntes al voltant de llibres i personatges on hauran de posar els cinc sentits perquè igual els pot tocar fer mímica com dibuixar com altres coses que els faran passar una estona ben divertida.

La Biblioteca de Gata esperem i desitgem que tots els xiquets de Gata gaudisquen de tot açò que els hem preparat amb molta gana.

No hay comentarios: