jueves, 5 de marzo de 2009

CLUB DE LECTURA


Seguint amb la línea del Club de Lectura, i com tots els mesos, el proper 27 de Març a les 20 hores ens reunirem a la Biblioteca per debatre un llibre i comentar el que ens haja semblat.

El llibre que debatrem aquest mes serà "Batecs" de l'escriptor Rafa Gomar que rebé el XXXIX Premi Recull de Narració «Joaquim Ruyra» convocat a Blanes.

Aquesta vegada tindrem la sort de contar entre nosaltres amb l'autor que compartirà les seves experiències i ens permetrà fer-li participe de les nostres reflexions al voltant del seu llibre.
Parlar de Rafa Gomar (Gandia, 1955) significa parlar d’una de les veus narratives amb més capacitat de dir coses interessants que actualment trobem dins del panorama català.

"Batecs", publicada el 2004, es tracta de sis relats on Gomar fa un mosaic de la seva postura davant la vida.

L’autor és un home amb sang a les venes, que té coses a dir, però sense inventar-se quimeres. Els personatges que poblen els seus relats ens són contemporanis. Però la peripècia de Gomar consisteix en poder trobar en el substat de la vida quotidiana un sentit «altre» que deixa un bon regust en acabar de llegir el relat.

Sensacional és la narració en homenatge a Ovidi Montllor. Un cantant oblidat per les institucions posteriors a la falsa transició que ens han obligat a viure en aquest estat. Ens presenta un Ovidi que reviu per a nosaltres però sense caure en la idealització. Senzillament recomenable. Un Ovidi que ens reapareix per tornar a marxar de forma denitiva de vacances, tal i com dèia el mateix cantant al·ludint la seva pròpia mort.
Esperem la vostra assistència i les vostres opinions, el Club de Lectura de la Biblioteca de Gata està obert per a tot aquell qui desitge assistir.

No hay comentarios: