lunes, 2 de abril de 2012

Exposició dels Drets dels Xiquets


Des de hui 2 d'abril fins el divendres 27 d'abril tindrem a la Biblioteca de Gata l'exposició d'Intervida "Els Drets de les xiquetes i els xiquets" on, mitjançant uns panells informatius ens expliquen els drets que té qualsevol xiquet o xiqueta del món.

Les xiquetes i xiquets tenen uns drets tan fonamentals com els proclamats en la Carta de les Nacions Unides dels Drets Humans en 1948. Les xiquetes i xiquets de tot el món tenen dret a una protecció especial com éssers humans, i a preparar-se per viure en una societat dins dels ideals dels drets humans: en pau, tolerància, llibertat, igualtat i solidaritat.

Malgrat açò, molts xiquets tenen dificultats per accedir a coses tan bàsiques com una alimentació, una educació o una sanitat adequada. Altres són víctimes d'explotació laboral o sexual, maltractaments, violència de gènere, o estan separats de les seves famílies. Aquestes actuacions són una vulneració del seu dret a viure en pau, a ser respectats i a tindre una vida digna.

La Convenció sobre els Drets dels Xiquets és l'instrument essencial per promoure actituds positives i generar els canvis necessaris per garantir que tots els menors siguen respectats, vegen reconeguts els seus drets i tinguen accés a unes condicions de vida dignes. Des de 1989, la Convenció sobre els Drets del Xiquet és el document que els empara.
Per tot açò des de la Biblioteca de Gata volem transmetre la importància de cuidar dels nostres xiquets i xiquetes i respectar-los i ho fem mitjançant aquesta exposició d'Intervida.

Vos esperem a tots, majors i menuts.

No hay comentarios: