viernes, 20 de noviembre de 2015

Diguem NO a la violència masclista

El 25 de novembre es commemora el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones. Es va elegir precisament aquest dia per a commemorar el violent assassinat de les tres germanes Mirabal Patricia, Minerva i Maria Teresa), conegudes també com "Las mariposas", tres activistes polítiques assassinades el 25 de novembre de 1960 en la República Dominicana.
L'Organització de Nacions Unides en 1999 va donar caràcter oficial al dia.

Amb motiu d'aquest dia des de les Regidories d'Igualtat i Educació de l'Ajuntament de Gata de Gorgos han preparat una agenda d'activitats durant tota la setmana del 23 al 27 de novembre on, la Biblioteca de Gata ha volgut estar present.

Des de la Biblioteca de Gata hem organitzat:
  • dimecres 25 de novembre a les 19:30 h  LECTURES SOBRE VIOLÈNCIA DE GÈNERE. Per aquesta activitat contem amb l'ajuda dels membres del Club de Lectura que posaran veu als relats.
  • divendres 27 de novembre a les 20 h. XERRADA VIOLÈNCIES MASCLISTES, a càrrec de Pepa Guardiola i Julia González, membres de la Xarxa de dones de la Marina Alta.
  • Gràcies a la col·laboració de Modest Sanfèlix hem posat una mostra de notícies de premsa relacionades amb la violència masclista per conscienciar què, malgrat el pas dels anys la violència va en augment.
Ací vos deixem el cartell amb tota la programació de la setmana i esperem que participeu tant de les activitats en la Biblioteca com en tots els tallers i xerrades que s'han organitzat.



Per finalitzar vos deixe el Manifest contra la Violència de Gènere de la Conselleria d'Igualtat de la Generalitat Valenciana.

Contra la violència

Amb motiu d'este dia, DIA INTERNACIONAL CONTRA LA VIOLÈNCIA, volem posicionar-nos més contra la greu situació en què es treoben un gran nombre de dones.

MANIFEST CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE "DAVANT DELS MALTRACTAMENTS, TOLERÀNCIA ZERO"
La violència contra la dona constitïx una plaga social que desgraciadament afecta tot el món.
Es tracta, sens dubte, d'un atemptat contra els drets humans i la dignitat de les persones, d'una injusticia manifesta que impedix a la nostra societat coninuar avançant per la senda de la democràcia, del benestar i del progrés social que desitgem.
En els últims anys, de de tots els àmbits, social, familiar, laboral..., a Europa, a Espanya ia la Comunitat Valenciana, la societat ha adoptat un paper per a erradicar la violència que s'exercix contra les dones, fonamentant totes les mesures necessàries per a recolzar les víctimes i trobar una solució definitiva a este problema, la qual cosa ha suposat un avnç significatiu en la consideració i sensibilització social davant d'este tipus de violència.
Un esforç en què hem de continuar insistint, perquè creiem necessari reiterar el nostre compromís amb les víctimes i insistir en la nostra determinació fins a aconseguir erradicar una violència que no cap en la nostra societat.
La lluita contra la violència de gènere és una tasca comuna: dones, hòmens i institucions.
Cal unir esforços i compromisos, si volem que la violència que patix la dona desaparega.
Tenim el convenciment que només a través de la responsabilitat compartida entre totes i tots, podrem erradicar definitivament esta terrible injusticia.
Per tot això:

ASSUMIM el nostre compromís personal de lluitar contra tot tipus de violència denunciant agressiona a les dones, recolzant les víctimes, no romanent en silenci davant de la violència i trans metent a les generacions futures, per mitjà d'una educació en valors, el respecte a la igualtat de dones i hómens.

I SUBSCRIVIM este manifest contra la Violència de Gènere, amb el qual volem deixar contància del nostre compromís social amb esta lluita, que ha de ser conjunta contra qualsevol acte que atempte contra la integritat i dignitat de la dona, i defendre una societat justa i igualitàira, sense violència, en la que les dones i hòmens podem participar equilibradament en tots els àmbits i prendre conjuntament decissions que ens afecten.
L'adhesió a este manifest pot expressar-se a través d'Internet:
htttp://www.toleranciazero.gva.es

No hay comentarios: