jueves, 10 de marzo de 2016

Animació a la lectura per Infantil i Primaria amb Dani Miquel

Durant els dies 8 i 9 de març les xiquetes i xiquets del CEIP Santíssim Crist de Gata d'Infantil i 1r, 2n i 3r de primària han acudit a la Biblioteca per gaudir d'una sessió d'animació a la lectura amb el Cantacançons Dani Miquel.


Dani Miquel s'ha convertit en tot un fenomen i un referent de la música infantil valenciana. Ell s'autodefineix com un "cantacançons" i amb el seu projecte de "conta-contes musical per xiquets" fa més de vuit anys que roda amb cançons pròpies i versions de cançons tradicionals, tal com ens diu en aquesta entrevista a la premsa .
 
L'espectacle mescla humor, cançons infantils i contes. Dani Miquel des del minut zero captiva als xiquets i els endinsa en el seu món, i entre rialles, cançons i contes els dona a conéixer instruments musicals i els llança missatges sobre comportament, medi ambient i valors en esta vida.


 Cançons tan nostres com "La masereta" o "sol solet", entre d'altres, fan les delícies dels més menuts que es deixen l'ànima i ho gaudeixen al màxim.

El conte principal de l'actuació és "La princesa ratolina", una adaptació d'una història clàssica. És un conte oriental que ens ajuda a fer entendre la mainada que el veritable "poder i riquesa" es troben en la humilitat, la senzillesa, l'esforç i la força de voluntat!


La història la mostra als xiquets i xiquetes mitjançant el kamishibai, un teatre de paper i mitjançant la música amb la cançó que Dani Miquel ha fet per al conte. Es tracta doncs d'un conte musicat que encisa als menuts. Ací teniu un xicotet tast del que gaudiren els menuts.No hay comentarios: