martes, 24 de septiembre de 2013

Agafem forces de nou i ..... encetem curs

Apuntet d'arribar octubre, acaba d'aplegar la tardor i el nou curs fa acte de presència i a la Biblioteca tornem amb les piles ben carregades després de l'estiu i amb moltes ganes de fer moltíssimes coses.
Estem preparant nous projectes que ja us anirem contant a poc a poc quan ho tinguem més enllestit, no siga cas que es gafe i no tire endavant!... com els treballs dels actors que fins que no firmen no ho conten... doncs nosaltres igual!

Hem tornat a la rutina, ja fem horari d'hivern, de matí i vesprada, i les activitats habituals a la biblioteca ja estant tocant a la vora per encetar el curs.
Aquest mes d'octubre ve carregadet de coses i activitats que esperem participeu d'elles com heu fet sempre.

EXPOSICIONS A LA BIBLIOTECA

"La Cultura que perdem poc a poc" 
Des del 18 de setembre fins al 18 d'octubre la Biblioteca acull l'exposició d'Alfred Miralles Serrano, pintures que baix aquest títol penjen de les pareds de la Biblioteca.
Podeu visitar-la en  horari de Biblioteca, de 10 a 13 i de 17 a 20 hores.


Mostra de fotografies de Fotoclub Forat
Modest ens ha portat una mostra de fotografies del Fotoclub Forat que romandran a la Biblioteca per un temps, després, i com fa sempre, vindrà i ens ho canviarà per una altra mostra... sempre estem impacients per veure que és allò nou que ens porta.
Quan vingueu a la Biblioteca no deixeu de fer-li una ulladeta a les fotografies que val la pena.


L'HORA DEL CONTE 

Divendres 4 d'octubre: "HISTÒRIA DE TITELLA"
Per inaugurar el nou curs 2013/2014 de l'Hora del Conte gaudirem a les 18 hores de la vesprada, i de manera excepcional, d'un Teatre de Marionetes on ens contaran la Història de Titella.



Tots els divendres a les 12 hores continuarà com és habitual des de fa molts anys aquesta activitat que tant agrada als més menuts de la casa.


TALLER D'ORDINADOR PER ALS MEMBRES DEL TAPIS


Tots els divendres a les 10 hores compartim un ratet amb la gent del programa TAPIS i fem un xicotet taller d'ordinador dedicat a ells. Amb aquesta activitat el que s'intenta és apropar tant les noves tecnologies com la biblioteca i els seus serveis a les persones amb discapacitats i així donar-los independència i seguretat a l'hora de realitzar activitats quotidianes.



DIA INTERNACIONAL DE LA BIBLIOTECA

Des de ja fa anys la Biblioteca de Gata ve commemorant l'efemèride del Dia de la Biblioteca que se celebra el 24 d'octubre, aquest any per celebrar-ho el divendres 25 d'octubre tindrem les activitats de Benvinguts a la lectura i el Club de Lectura.

"Benvinguts a la Lectura"
Divendres 25 d'octubre a les 19 hores a biblioteca de Gata donarà la benvinguda als nou nascuts i els regalarà el seu primer llibre. A més se'ls farà entrega del carnet de lector a cadascun d'ells i s'orientarà als pares al voltant de com fomentar, ja des de bebès, el gust per la lectura i de tot el que poden trobar en la biblioteca per ajudar-los en la criança dels seus fills.

Pares i nadons podran gaudir d'un conte en titelles expressament destinat als bebès que es realitzarà com a manera de foment lector per menuts.

"Club de Lectura"
A les 20 hores els membres del Club de Lectura Gata es reuniran per comentar i debatre al voltant del llibre El abanico de seda de l'escriptora Lisa See.
Tal com ens comenten en el blog  El parnaso de la poesia es tracta d'una història fascinant on podem veure com ha viscut la dona xinesa tradicionalment, quines feines havia de realitzat i quin era el seu paper en la societat xinesa.
L'autora viatjà a Jiangyong la tardor de 2002 per conéixer de primera ma tot allò i allí se li desvetlaren històries que es contaven per molt temps en nu shu, algunes d'elles les podrem trobar al llibre.
 Nu shu és  l'escriptura de les dones. A l'antiga Hunan, l'ensenyament del Nan Shu o "escriptura d'homes" era prohibida a les dones. S'inventà aleshores el Nü Shu i va ésser emprat en secret per les dones. Elles aprenien l'idioma transmés de mares a filles o entre gendres. De vegades els caràcters van servir com marcs decoratius o en artesania, ja que la seva forma era més estilitzada i estètica que la forma masculina. La majoria dels escrits formen poesies amb línies de vers de 5 o 7 caràcters.


No hay comentarios: