jueves, 26 de marzo de 2015

DIJOUS 2 D'ABRIL CELEBREM EL DIA DEL LLIBRE INFANTIL EN LA BIBLIOTECA A LES 11 DEL MATÍ

DIA 2 D'ABRIL, DIA INTERNACIONAL DEL LLIBRE INFANTIL I JUVENIL
L'Associació Internacional del Llibre Infantil i Juvenil(IBBY) va proposar el 2 d'abril per a commemorar el naixement de Hans Christian Andersen, l'escriptor danés més conegut i popular arreu del món.El 2 d'abril se celebra des del 1965 en més de cinquanta-huit estats.
Andersen era fill d'una família molt pobra d'Odense, una ciutat de Dinamarca. Son pare era sabater i sa mare bugadera. El pare l'adorava i li va transmetre la passió pel teatre. Fins i tot, li va fbricar un teatret u uns titelles.Quant son pare ma morir i sa mare es va casar per segona vegada, Hans va deixar d'anar a l'escola i, després, es va traslladar a viure a Copenhaguen, la capital danesa. Volgué convertir-se en actor i cantant d'òpera, però el van tractar de boig i el van rebutjar.
La seua primera publicació va ser un poema anomenat El xiquet moribund. a més de novel.les, poesia i teatre, va escriure llibres que contaven les seues experiències en els diversos països que conegué al llarg de deu anys de viatges continuats.
A hores d'ara, a Hans Christian Andersen, tothom el coneix, sobretot, pels contes infantils que va escriure, alguns inspirats en rondalles i llegendes de la seua terra, però la majoria inventats i caracteritzats per una gran imaginació, humor i sensibilitat. En total publicà més de cent cinquanta contes per a infants, entre els quals podem destacar L'aneguet lleig, El vestit nou de l'emperador, La sireneta, El soldadet de plom o la reina de les neus.

1 comentario:

nhuthuy dijo...

Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

Giaonhan247 chuyên dịch vụ mua hàng mỹ từ dịch vụ order hàng mỹ hay nhận mua nước hoa pháp từ website nổi tiếng hàng đầu nước Mỹ mua hàng ebay ship về VN uy tín, giá rẻ.