jueves, 12 de marzo de 2015

Xavi Sarrià presenta "Totes les cançons parlen de tu"

El divendres 6 de març Xavi Sarrià vingué a la Biblioteca de Gata per presentar la seua novel·la "Totes les cançons parlen de tu".
L'escriptor i cantant estigué acompanyat per la Regidora de l'Ajuntament de Gata, Dora Caselles, i la filòloga Natàlia Pons, qui presentà a Xavi i ens parlà de la seua trajectòria musical i literària.


Foto: Salvador Pons


Per la seua part l'escriptor ens explicà la història de la seua primera novel·la, com havia arribat a ella després d'escriure anteriorment un recull de contes, ens parlà dels personatges, les ubicacions i com estava lligada a la seua adolescència, però remarcant que no plasmava la seva vida.

Ambientada al principi de la dècada dels 90, la història explica com es vivia a uns anys que semblaven definitius: tot pareixia perfecte i estable, res podia eixir malament. Hui dia, a 2014 i després d’haver passat 20 anys, sabem, realment, que aquest període tan sols era l’origen de la situació de crisi a la qual ens trobem.
  

Xavi Sarrià, amb “Totes les cançons parlen de tu”, ha volgut recordar amb molta estima l’adolescència de tots aquells que, durant l’època, jugaven i passaven vesprades senceres als recreatius, formaren part de les primeres línies en valencià a les escoles, i començaren la lluita per fer lloc a la música cantada en la nostra llengua. Sarrià lloà la resistència d’un poble que, malgrat tot, continua sent fort, i treballa per mantenir la seua identitat amb els recursos de què disposa.
Cal dir que, tot i estar protagonitzat pels respectius grups o “tribus urbanes” que hi existien a la València dels 90, (els punkis, makinetos, skins…), es recomana la seua lectura per a qualsevol edat, ja que el paper de pares, mares i de més personatges d’edat més madura, també és essencial, segons ens expliquen en dianiatv.

Fou un goig vorer la Biblioteca amb molta gent jove, i no tant jove, amb ganes d'escoltar les paraules del cantant d'Obrint Pas i escriptor, i les lloances de la gatera Natàlia Pons qui va presentar a l'autor.

Foto: Salvador Pons


Foto: Salvador Pons




No hay comentarios: