viernes, 30 de marzo de 2012

Celebrem el Dia Internacional del Llibre Infantil

Des de 1967, el 2 d'abril, coincidint amb la data de naixement de l'escriptor Hans Christian Andersen, l'IBBY (International Board on Books for Young People)promou la celebració del Dia Internacional del Llibre Infantil amb la finalitat de promocionar els bons llibres infantils i juvenils i la lectura entre els més joves.
Cada any una Secció Nacional té l'oportunitat de ser la patrocinadora internacional del Dia del Llibre Infantil i selecciona un escriptor/a representatiu i un reconegut il·lustrador/a del seu país per elaborar el missatge i el cartell que aniran dirigits a tots els xiquets del món. Aquest any li ha tocat a Mèxic, i ha sigut Francisco Hinojosa, poeta, narrador i editor mexicà, l'autor del missatge "Habia una vez un cuento que contaba el mundo entero"; i Juan Gedovius l'il·lustrador encarregat del cartell d'aquest any.



Des de l'OEPLI (Organización Española para el Libro Infantil y Juvenil) ens conviden a difondre el manifest per la lectura i el cartell d'aquest any.

Molts són els centres docents, biblioteques i llibreries que s'unixen a aquesta activitat, i com no, la Biblioteca de Gata, com des de fa molts anys, ens hem adherit a la campanya. Aquest any solament tres són les biblioteques de la província d'Alacant que ho hem fet.

Per commemorar tal efemèride hui divendres 30 d'abril, a l'habitual Hora de Conte hem contat el conte de Hans Christian Ansersen "El traje nuevo del emperador" per a tots aquells xiquets que s'han apropat a gaudir de la celebració.



A més, i per seguir celebrant el Dia del Llibre Infantil, des de la Biblioteca i amb la col·laboració del Regidor de Cultura, Juan Pedrós, hem portat en davant una activitat de Bookcrossing per als xiquets i xiquetes de Gata.
L'activitat consistix en alliberar llibres d'infantil i juvenil per diferents llocs del poble com parcs, places, carrers, poliesportiu, escoles... perquè els xiquets se'ls troben, els agafen per llegir-los i després els tornen a deixar en un altre lloc del poble i que altres el puguen trobar i llegir-lo també.


Aquestos llibres porten un adhesiu identificatiu en la portada on s'indica que es tracta d'un llibre alliberat i el que es deu fer amb ell.

La biblioteca de Gata demana a tots els xiquets que vulguen participar en aquesta activitat que a partir del proper 2 d'abril, vinguen a la biblioteca amb un llibre de la seua casa per tal de posar-li una etiqueta i així deixar-lo en algun lloc perquè siga trobat per un xiquet i aquest el puga llegir, quants més xiquets vinguen amb llibres, més llibres deixarem pel nostre poble i així més llibres trobarem per a poder llegir i tornar-los a deixar en un altre lloc.


Vine i participa i compartix lectura amb els altres xiquets i xiquetes.

No hay comentarios: