miércoles, 28 de marzo de 2012

Els xiquets es convertixen en Exploradors de Biblioteca

Els alumnes d'infantil del C.P Santíssim Crist de Gata s'han convertit en Exploradors de Biblioteques per uns dies.




La Biblioteca de Gata hem portat endavant una activitat de formació d'usuaris amb els xiquets de 3, 4 i 5 anys amb la col·laboració dels mestres d'infantil de l'escola. Cada dia, des del 20 fins al 30 de març, una de les classes d'infantil a les 9 del matí ha acudit a la Biblioteca i durant una hora s'han convertit en exploradors de la biblioteca. Aquesta activitat té com a objectiu l'aproximació dels xiquets al món de la biblioteca, la normativa i el seu funcionament mitjançant una dinàmica de joc.
Primerament realitzen una visita guiada a la biblioteca tal com si foren exploradors que han d'anar fotografiant tot alló que veuen, seguidament, i mitjançant unes fitxes, s'ubica la Biblioteca dins del poble i es reconeixen els objectes que poden trobar i les normes d'ús i comportament a tindre en la biblioteca, a continuació es dona a conèixer com està organitzada la biblioteca i com poden trobar un llibre; sempre tenint en conter l'edat dels xiquets i adaptant la dificultat als mateixos, i per finalitzar se'ls deixa llibertat per poder agafar i consultar els contes i com a premi reben una història contada en veu alta, que és el que més els agrada!



La valoració de l'activitat és molt positiva perquè s'ha aconseguit familiaritzar als xiquets en la conducta adequada a tindre en la biblioteca i hem inclòs en les seves vides el món de la biblioteca.

No hay comentarios: