lunes, 14 de septiembre de 2009

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE "Un estiu a la Marina Alta"




El proper Divendres 25 de setembre a les 19.30 hores el "Riu Rau de Cirera" de Gata, propietat de Maria Rosa Pons i Pepe Grimalt serà l'escenari per la presentació del llibre que reedita i amplia l'escriptora Carme Miquel "Un estiu a la Marina Alta".

Aquest llibre fos escrit a l'any 1970 i ara la seva autora el reedita per poder donar a conèixer les tradicions de la Marina Alta a les futures generacions.




Novel·la juvenil que tracta la vida a la comarca de la Marina Alta, als anys 60 del segle XX. Uns adolescents viuen de manera intensa les tasques que es realitzen a l'estiu en la comarca de la Marina Alta i un dels personatges joves, Jaume, narra en primera persona les seues vivències. L'amistat, les relacions de treball, un paisatge dolç que emmarca la tendresa dels jocs infantils, el que pensen els protagonistes sobre el futur de la pansa i sobre el futur del seu poble... són aspectes viscuts i explicats per Jaume amb la complicitat d'un jove de València que els hi ha visitat.

"Un estiu a la Marina Alta" ens mostra de manera amena, la vida de cada dia durant l'època d'elaboració de la pansa, dins d'un món entranyable ja desaparegut però alguns aspectes del qual haurien de ser recuperats. Les activitats i rituals que el llibre exposa a través del dia a dia dels protagonistes, contenen aspectes d'una cultura popular riquíssima, la qual cosa fa que esdevinga interessant per a lectors i lectores de qualsevol edat.







L'acte comptarà amb un visionat d'imatges sobre la pansa i els riuraus a més de les intervencions de l'Alcaldessa de Gata, Ana Maria Soler; l'editor Francesc Ferrer; per part de la Biblioteca de Gata, Vicen Mulet; i la pròpia autora Carme Miquel.



En cas de mal oratge l'acte es realitzarà a la Biblioteca Pública de Gata.

No hay comentarios: