lunes, 14 de septiembre de 2009

DIA INTERNACIONAL DE LA BIBLIOTECA

La Biblioteca de Gata ve celebrant des de fa varios anys El Dia de la Biblioteca, que es commemora el 24 d'octubre.

En aquesta ocasió tindrem dos actes al voltant de la lectura que realitzarem el Divendres 23 d'octubre, ja que el 24 al ser dissabte la biblioteca està tancada.



A les 19 hores finalitzarem la campanya d'animació lectora "Passaport a la Lectura".

A la biblioteca es reuniran tots aquells xiquets i xiquetes que hagen entregat el seu passaport emplenat i per tant hagen llegit deu llibres en valencià durant tot l'estiu, d'entre tots ells realitzarem un sorteig i els afortunats rebran un llibre de regal.



Tot seguit a les 20 hores la biblioteca acull la reunió mensual del Club de Lectura de Gata que per aquest mes d'octubre ha triat el llibre "Shanghai Baby" de l'autora chinessa Wei Hui.



Aquesta fou la primera novel·la llarga que publicaria l'autora i de la que va vendre més de 80000 exemplars en dos setmanes fins que les autoritats xineses la prohibiren per decadent, viciosa i esclava de la cultura estrangera.



En una entrevista que li realitzaren a l'autora contava què el llibre parla de la vida de Nike, una jove shaiganesa de 25 anys, a qui tots criden "Cocó", per la Channel. Cocó comença dient que el seu ídol és Henry Miller, un escriptor que parla de sexe sense pels a la llengua. Cocó s'enamora de Tiantian, un xines bell, lànguid, artista, heroïnòman e impotent. I després coneix a Mark, un alemany bon xic, executiu, casat i... potent, obvi. En fí, Cocó complementa a Tiantian amb Mark, en algún moment es besa amb una dona i té una amiga que és una ex madame i un amic bisexual. No pareix per tant. "Però es tracta de Xina", diu Wei Hui.

No hay comentarios: