lunes, 19 de diciembre de 2011

Exposicions a la Biblioteca

Gràcies a la col·laboració desinteressada de Modest Sanfelix, professor de plàstica de l'IES Gata, la Biblioteca de Gata albergarà diferents exposicions durant l'any.

Modest acudirà amb regularitat per canviar les exposicions de la Biblioteca, totes elles seran exposicions que ell realitza amb els seus alumnes de plàstica al voltant de la poesia i algunes altres de làmines de diferents estils i autors de pintures.
Aquestes mateixes exposicions s'han exposat anteriorment, o ho faran després, a l'IES Gata, bé a la Cantina, bé a l'entrada de l'Institut.

Actualment trobarem a la entrada de la Biblioteca de Gata una exposició de Rafael Alberti, en concret sobre la seva obra "A la pintura".
En aquesta obra el poeta reviu al pintor que té dintre seu i que fou la seva primera vocació. A l'obra es troben tres tipus de poemes que s'alternen i entrellacen uns amb altres. Un grup dedicat a pintors de dimensió universal; un altre grup de poemes que utilitzen com arguments objectes i conceptes de la tècnica pictòrica; i un tercer grup dedicat als colors, a qui el poeta fa parlar en primera persona.
Aquest últim grup és el que ha escollit Modest per realitzar amb els seus alumnes el treball que ara trobem exposat a la Biblioteca.




Per altra banda també tenim en aquestos moments una exposició de làmines de Dissenys Art Deco de l'artista Edouard Benedictus.


L'Art Deco és el terme que designa el moviment estilístic desenvolupat en els anys 1920-1930 sobretot a Europa. Aquest art es centra sobretot en l'àmbit del disseny-ornament i en tenim una mostra a la Biblioteca del treball d'Edouard Benedictus; pintor, compositor, escriptor i químic francès nascut al 1878 i mort al 1930 que treballà en el disseny de materials de decoració i al qui se li atribuïx la invenció del vidre laminat o de seguretat.

No hay comentarios: