martes, 13 de diciembre de 2011

Presentació del llibre "LA VALL DE LA GALLINERA. Per camins de moriscos i mallorquins"

El proper divendres, 16 de desembre, a les 20 hores la Biblioteca de Gata acull la presentació del llibre "La Vall de la Gallinera. Per camins de moriscos i mallorquins", editat per l'Institut d'Estudis Comarcals de la Marina Alta, i del qual són autors Vicent Morera i Juanjo Ortolà.
A l'acte, presidit per el Regidor de Cultura de l'Ajuntament de Gata, Juan Pedrós, intervindran, Joan Giner Monfort, filòleg i professor de secundaria; Jaume X. Soler, botànic i autor de moltes fotografies del llibre i els autors del llibre.





A la web www.percaminsdemoriscosimallorquins.com/ trobem la presentació que l'IECMA li fa al llibre, on ens indica el que podrem trobar a l'interior de les seves planes.

"Es tracta, en aquesta ocasió, d’un llibre que, tot i el caràcter divulgatiu i de suma d’investigacions prèvies, aporta notícies de primera mà ben curioses per al visitant d’aquesta vall interior de la Marina Alta, on l’empremta morisca i mallorquina ha estat ben remarcable.
No hi ha dubte que, a més a més, la publicació pot funcionar com a llibre de consulta per als habitants de la Vall de Gallinera, un hàbitat privilegiat per una natura rebel i difícil de vegades però d’una bellesa gran, que tots hem de procurar que la depredació no malmeta. Sobretot, les generacions noves que hi viuen trobaran reunida en aquest volum la memòria dels avantpassats repobladors. Tan de bo aquest llibre, fruit del treball seriós i l’entusiasme de tantes persones, fomente l’estima i el respecte que es mereix aquest racó del territori valencià. "

A la web trobarem també molta informació interessant al voltant del llibre i de la Vall de la Gallinera, com 12 rutes per camins de moriscos i mallorquins amb tota mena d'indicacions per poder seguir-les.

Vos animem a acudir el proper divendres a les 20 hores a la Biblioteca de Gata per gaudir una estona amb la presentació d'aquest llibre.

Vos esperem!!!

No hay comentarios: