jueves, 12 de junio de 2014

El cavall verd al Club de Lectura de Gata



El divendres 13 de juny a les 20 hores a la Biblioteca de Gata ens reunirem els membres del Club de Lectura, com fem tots els mesos, per parlar d'un llibre que ens hem llegit tots.
Aquesta vegada el llibre elegit ha sigut El cavall verd de Joaquim Borrell.

A més, en aquesta ocasió contarem amb la presència de Miguel Vives, Cronista de Gata, que ens farà una xerrada sobre els pobles de la Marina Alta que apreixen al llibre i la història que en ell es tracta, l'expulsió dels moriscos del Regne de València. La xerrada l'acompanyarà d'una projecció d'imatges.

El cavall verd
L’any 1609 Martí Vallalta, soldat llicenciat de les Índies, torna a la seua Marina natal. Aviat té l’ocasió de socórrer Ezme, una jove i misteriosa morisca de la vall de Laguar acusada de bruixeria. Mentre creix el seu amor, comencen els preparatius d’un projecte secret, que l’arribada dels exèrcits d’Itàlia posarà en marxa: l’expulsió dels moriscos del Regne de València. Quinze mil homes, dones i xiquets, decidits a resistir-la, s’apleguen a Laguar a les ordres de l’improvisat rei Mellini, moliner de Guadalest. Segons una vella profecia, allí un cavall verd, que els rebels identifiquen amb la muntanya de Pop, salvarà el seu poble dels enemics. S’alça el teló del moment més tràgic i decisiu de l’edat moderna valenciana. 

Joaquín Borrell (1956), benisser per ius sanguinis i valencià per naixement, pare de quatre fills i actualment notari a València,  compagina l'ofici de notari amb l'escriptura. Sol escriure fonamentalment novel·la històrica. Alguns del llibres que té publicats són L'alliberament d'Andròmeda, El bes de la nivaira (Premi Serra d'Or, 1991), L'esclava de blau, La llàgrima d'Atenea, Sibil.la, la plebea que va regnar, Les Nàufores i El cavall verd, els dos darrers en Edicions del Bullent.

font: Blog d'edicions Bullent

No hay comentarios: